Korizmena akcija postaje tradicija u KŠC „Don Bosco“ u Žepču

žep 1
Objavljeno: 04.04.2015. u kategoriji: Novosti

Slatki zalogaj, okus dob(a)ra“ naziv je ovogodišnje korizmene akcije prodaje kolača u našemu Centru koja postaje tradicija, jer se nekoliko godina zaredom organizira i uspješno provodi.
Korizma je vrijeme koje nas svojom ozbiljnošću poziva na žrtvu, odricanje i dobra djela. Dani u kojima ne učinimo ništa za druge, već samo za sebe, izgubljeni su dani, riječi su blaženoga Ivana Merza. Upravo je vrijeme korizme povlašteno vrijeme za djela ljubavi. Tako i ova humanitarna akcija postaje „kap dobrote“ i „okus dobra“ u moru neimaštine i bijede najpotrebnijih i najsiromašnijih oko nas.
Akcija je primjer zajedništva i suradnje Salezijanaca suradnika, učenika i djelatnika Centra koji udruženim snagama sudjeluju u pripremanju, prodaji te kupovini kolača. Učenici, podijeljeni po razredima, kroz radni tjedan donose i prodaju kolače tijekom velikoga odmora, dok Salezijanci suradnici to isto čine nedjeljom nakon svete mise.
Prikupljeni novac od ovogodišnje akcije ide za pomoć sestrama milosrdnicama koje od 2011. godine djeluju u misijama na Salomonskim Otocima, a dio sredstava će se i ove godine odvojiti za Marijine obroke, te za Misijsku centralu.
Vrhunac i završetak akcije obilježit će „Večera siromaha“ kada će svi sudionici kroz simboličnu cijenu večere imati prigodu kušati nešto od hrane siromašnih, specifične za misijske zemlje u kojima djeluju sestre milosrdnice. A o Salomonskim ćemo Otocima i misijskome djelovanju sestara tamo, čuti nešto više od sestre koja je živjela u toj dalekoj misijskoj zemlji.
U nadi kako će i naš skromni dar nekomu značiti komad kruha, dan školovanja ili samo radosni osmijeh na licu, s veseljem dočekajmo Uskrs.