Maria Regina Mundi

IMG_0096
Objavljeno: 12.01.2015. u kategoriji: Novosti

Maria Regina Mundi, 
Maria Mater Eclesiae, 
Tibi Assumus, 
Tui Memores, 
Vigilamus, Vigilamus.

 

Molitvu na početku ovog teksta članovi Škole za evangelizaciju i kršćanski život –  Sveta Marija iz Nazareta, Majka Crkve – mole svakodnevno. U Bugarskoj se ova molitva moli već četiri godine. To je jedna od molitava koje mijenjaju ljudske živote i cijele obitelji u Bugarskoj. Ove je jeseni, točnije od 28. do 30. studenoga 2014. godine, održana jesenska zasjedanje sudionika Škole Marijine, kako je ovdje kraće zovemo.

 Bila su to dva dana molitve i zajedništva s mnogim obiteljima, djecom i mladima. Nije potrebno opisivati tijek događanja tog dvodnevnog susreta obitelji i mladih, ali važno je izdvojiti primjere, koje možemo pripisati Božjoj milosti, darovanoj sudionicima susreta. Bili smo svjedoci Božjih čudesa, koja se u Školi Marijinoj događaju sve češće – obraćenja osoba od kojih su neke nakon devet ili četiri godine zatražile ispovijed.

Kako u Božjoj ruci nema slučaja, tako sam taj vikend razgovarala s jednom djevojkom koja se također godinama nije ispovijedala. Nakon razgovora odlučila se ispovijediti. Tako i njezini roditelji. Sljedećeg dana, na prvu adventsku nedjelju, došla je cijela obitelj na ispovijed! Eto, Marijinim zagovorom nekoliko se osoba toga vikenda odlučilo ispovijediti i nakon toliko godina primiti Isusa u Presvetom Sakramentu. Evo i nekoliko svjedočanstava sudionika tog vikenda:

“Posljednje zasjedanje Škole Marijine, bilo mi je najveselije i najsretnije od svih na kojima sam do sada sudjelovao. Izvjesno vrijeme služim u Školi kao gitarista. Ovaj puta smo bili s još jednom gitarom više. To što me s. Božena uči svirati, a sama ona svira super, daje mi određenu slobodu i impuls. Sviram s velikom željom da na taj način služim drugima. To mi čini zadovoljstvo. Glazba je bila živa, energična i s njom smo dotakli mnogo srdaca ljudi. Dok smo molili i klanjali se, promatrao sam s vremena na vrijeme lica ljudi i primijetio sam kako proživljavaju molitvu, pjevaju, plaču… Mogu samo reći ‘Bogu hvala’ što me je preko sestre Božene i drugih doveo u Školu Marijinu. Tako učim koje je moje mjesto u Crkvi i kako da joj služim.” Mitko

„Bio je to još jedan u nizu susreta velike obitelji. Kao i uvijek, molili smo, pjevali i učili o vjeri. Učili smo kako ljubiti jedni druge, kako imati povjerenja u Boga, kako prepoznati svoje mjesto u Crkvi. Bilo je i sudionika koji su bili po prvi puta i otkrili ljepotu života crkvene zajednice. Bilo je lijepo i mirno. No, ono još bolje nas očekuje – plodovi Duha nakon takvog susreta. Taj susret mi je pomogao napraviti još jedan korak u samospoznaji i prema Nebu, mome nebeskom Ocu!„ Gergana