Veliko srce za Salomonske Otoke

1388110_725138347513798_1162680545_n
Objavljeno: 24.10.2013. u kategoriji: Novosti

Početkom svibnja 2013. godine u Australiji započela je akcija skupljanja donacija i pomoći u naravi za misijski rad sestara milosrdnica na Salomonskim Otocima. Uključile su se sve Hrvatske katoličke misije u Sydneyu, Wollongongu i Canberri, inicijator ove akcije bio je fra. Ivo Tadić u suradnji i uz veliku podršku generalne konzulice Republike Hrvatske u Sydneyu, Mirjane Piskulić.

Organizaciju i realizaciju ovog projekta preuzeo je fra Smiljan Berišić koji je zadnjih nekoliko mjeseci predano radio i animirao veliki broj dobročinitelja kako bi se ova akcija uspješno privela kraju. Danas je fra Smiljan sa svojih šest župljana krenuo prema Salomonskim Otocima kako bi sami postavili skladišta u Bumi kod sestara milosrdnica te tako omogućili dolazak već spremnih kontejnera iz Sydneya, Canbere i Hrvatske. 

Sve ovo bilo je moguće uz velika odricanja i podršku velikog broja dobročinitelja a osobito gosp. Željka Blažića koji nam je omogućio transport kontejnera i uz svoje suradnike odradio veliki posao pripreme, slanja i prijema kontejnera na Salomonskim Otocima. 

Stoga pratimo svojim molitvama svaki korak ovih hrabrih, velikodušnih i odvažnih ljudi, mi im od srca iskreno zahvaljujemo. Vjerujemo da će im Gospodin stostruko uzvratiti za njihovu dobrotu i zazivamo Njegov blagoslov na njih i njihove obitelji. 

Bio vam sretan put, radostan boravak u Bumi, uspješan rad i blagoslovljen povratak kući.