Zahvala sestara misionarki sa Salomonskih Otoka

djeca1
Objavljeno: 26.09.2015. u kategoriji: Novosti

Poštovane i drage sestre i svi dobročinitelji naših misija!

Gospodin bio i ostao s nama. Javljam vam da smo s. M. Ruža i ja, nakon provedenog odmora u domovini u krugu svojih susestara, rodbine, prijatelja i dragih ljubitelja misija, sretno stigle k našim dragim čokoladnima. Put je bio dug i naporan ali kad se stigne do cilja sve se zaboravi.

Ovim putem želimo se najprije zahvaliti svim sestrama koje smo za vrijeme godišnjeg odmora susrele i koje su se interesirale za rad i djelovanje naše misije, napose onima koje za nas mole. Uključujemo sve sestre Družbe od Zagreba, Rijeke, Splita, Sarajeva…kao i one koje nismo uspjele vidjeti.

Hvala i našim dragim biskupima koji su kao dobri pastiri odvojili vrijeme za razgovor s nama, uputili nam očinske savjete i udijelili blagoslov. A i materijalna pomoć nije izostala.

Zahvaljujemo također župnicima i vjernicima brojnih župa koje smo posjetile na lijepom gostoprimstvu, napose što smo primijetili da su im misije i misijski rad u srcu. Hvala na materijalnoj pomoći koja nam omogućava da drugima pomažemo jer mi smo samo karika u lancu dobrote.

Misijski susret na kojemu smo imale priliku sudjelovati posebno nas je obogatio izmjenom iskustava i dobrih poticaja za budući rad. Hrabro kročimo za Isusom i s Isusom i stavimo se pod plašt naše drage majke Marije, da po primjeru naših utemeljitelja uvijek budemo blize bratu u potrebi.

Za sada smo Bogu hvala dobro i zdravo. Odmah smo počeli s radom, s našim dragim bolesnicima, tečajem za šivanje i svim ostalim poslovima koje nam svaki novi dan donese kao iznenađenje.

Pomalo se spremamo i za  proslavu sv. Vinka. Svetu misu će nam predvoditi otac biskup Chris Cardone sa svojim gostima. Udruga će također slaviti sa župnikom.

Uskoro nam dolaze i dobri ljudi iz Australije koji će raditi edukacijski centar u župi Buma. Taj posao vam posebno preporučamo u molitve. Molimo žarko za Božju providnost da nam On providi financijska sredstva za ovaj veliki zahvat. Vjerujemo da je Bog dobar. On se ne da nadmašiti  u svojoj dobroti i ljubavi. Neka On nadahne dobre i plemenite ljude na dobra djela milosrđa i ljubavi prema najpotrebnijima.

Drage sestre, rodbino i svi dragi prijatelji misija hvala vam za prelijepe susrete koji su učinili još ljepšim naš godišnji odmor. Obogatili ste nas svojom ljubavlju i velikim srcem za misije. Dali ste nam poleta i snage a Gospodin će to trostruko blagosloviti, i to obostrano. Dobri  Bog bio i ostao s vama. Preporučamo se u  vaše molitve a i mi molimo i mislimo na vas.

Toplo vas pozdravljaju vaše sestre iz Bume, s. M. Ruža i s. M. Augustina. Pozdravima se pridružuju  i s. M. Slavka i s. Jasna.