Akcija “Da te bolje vidim”

da te vidim
Objavljeno: 02.10.2013. u kategoriji: Projekti

Započinjemo s akcijom prikupljanja dioptrijskih i sunčanih naočala za djecu i odrasle na Salomonskim Otocima.

Dr. Tigrena Csik, oftalmolog, provela je šest tjedana na Salomonskim Otocima volontirajući na otocima Guadalcanalu i Malaiti. Liječnica svoj rad opisuje ovim riječima: “Za vrijeme boravka na Salomonima pregledala sam oko 350 odraslih i djece. Od toga je njih oko 50% trebalo dioptrijske naočale uglavnom za čitanje a 30-ak predviđeno za operaciju katarakte. Ovdje su vrlo česte smetnje suhoga oka već kod 20 godišnjaka pogotovo ako se bave poljoprivredom ili ribarstvom. Sunčane naočale bi im znatno pomogle.” Više možete pročitatiovdje. Započinjemo s akcijom prikupljanja dioptrijskih i sunčanih naočala za djecu i odrasle na Salomonskim Otocima. 

Dr. Tigrena Csik, oftalmolog, provela je šest tjedana na Salomonskim Otocima volontirajući na otocima Guadalcanalu i Malaiti. Doktorica svoj rad opisuje ovim riječima: “Za vrijeme boravka na Salomonima pregledala sam oko 350 odraslih i djece. Od toga je njih oko 50% trebalo dioptrijske naočale uglavnom za čitanje a 30-ak predviđeno za operaciju katarakte. Ovdje su vrlo česte smetnje suhoga oka već kod 20 godišnjaka pogotovo ako se bave poljoprivredom ili ribarstvom. Sunčane naočale bi im znatno pomogle.” Više možete pročitatiovdje. 

Molimo sve zainteresirane koji žele donirati naočale bilo dioptrijske bilo sunčane da nam se jave na broj:

098 399 043 (s. Marinka Blatarić)

Sve su naočale dobrodošle!

U suradnji sa poliklinikom Ghetaldus naočale će biti provjerene po potrebi i popravljene te propisano zapakirane za slanje potrebnima.

 

Ukoliko nemate naočale za donirati a želite nam pomoći, možete sami pribaviti naočale u kineskom dućanu (dostupne su već od 10 kn), prema vašim mogućnostima. 

Ovu akciju možete podržati i svojom donacijom za izradu posebnih naočala za djecu. 
U opisu donacije navedite “za naočale.

Udružimo snage za djecu i odrasle dalekih Salomonskih Otoka, koji trebaju našu pomoć.  

“Oko je svjetiljka tijelu!” Zapalimo svjetlo u njihovim životima i vratimo radost na njihova lica. 

 

Naočale možete dostaviti osobno u Samostan sestara milosrdnica u Frankopanskoj 17, Zagreb, a diljem Hrvatske u najbliži samostan sestara milosrdnica. 

 

Možete ih poslati i poštom na adresu:

MISIJE MILOSRDNICE

FRANKOPANSKA 17, p.p. 702

HR-10001 ZAGREB

 

Iskreno zahvaljujemo svima koji žele pomoći!